måndag 26 april 2010

Sippor och apel

Tack snälla ni för alla fina och uppmuntrande ord! De ger mig massor av ny energi. De här fina gulsipporna, som jag fotade på väg hem från affären, är till er.

Det blev inget vick idag heller. Kan inte påstå att jag är jätteledsen för det. Det betydde ju att jag kunde tillbringa ännu en fin vårdag med att gräva och plantera. Lärkplatsen blev klar och trädet planterat. Jag har inte tagit några närbilder på trädet, det får bli när blommorna slår ut. Det är i alla fall en Rönnbärsapel (Malus Sieboldii) "Mary", eller Rödbladig japansk paradisapel på danska. Jag börjar bli lite tveksam till vad som egentligen stämmer. Informationen på den danska lappen skiljer sig ganska väsentligt från den svenska. Jag får nog låta trädet berätta för mig vad som stämmer. Det blir fint, vilket som.

Här ser man nästan hela Lärkplatsen. Anledningen till namnet är att det förut stod en stor lärk här. Det är den stubben man ser på bilden. Det yviga buskaget stod inklämt bakom trädet och ska tuktas med tiden.

Jag läste någonstans att en bloggare är "en person som först bakar en kaka och sedan tar en bild av den". I sådant fall är jag en typisk bloggare. Jag var bara tvungen att fota limporna som jag bakade idag. De blev så snygga, tycker jag.

När jag pratade med grannfrun idag fick jag massor av intressant information om min tomt, men jag ska inte trötta ut er med den nu. Kanske en annan dag. Kram på er alla!

5 kommentarer:

Millan sa...

Ja jag är då en typisk bloggare som fotar hela tiden dvs både före, efter och gärna något under tiden, inte alltid jag visar alla bilder och kanske tur det =)
Ha det bra!

Camilla sa...

Å - det är så kul att få se dina trädgårdsprojekt! Önskar att jag också vore lite mer "ledig" just nu:)

Ha en skön tisdag - kram Camilla!

Marina sa...

Fotar kakor mm gör jag också gärna!

Kul att prata meddem som bott i området länge och som vet en hel del. Här, där vårt hus ligger, har varit åker och innan dess låg här en massa gårdar. Sen blev det ju så att alla gårdar skulle flyttas ifrån varandra pga brandrisken så då "rullades" de längre ifrån varandra.

Kram!

Jenny sa...

Hej Karin!
Ditt bröd ser jättemumsigt ut!

Ska bli kul att se hur ditt träd växer till sig:)

Kram Jenny

Unknown sa...

Hej!
Det är tur att vi har samma smak jag och min sambo. Vi gillar det där med gamla grejor och möbler. Men det börjar bli lite trångt här hemma....
Har kikat runt hos dig nu, och blev så inspirerad av ditt trädgårdland. Vill också ha ett sådant, har ett men skulle behöva gräva ett helt nytt. Såg att du köpte perenner, det är det näst roligaste att handla efter loppis tycker jag, synda att det plockar till så i pengar. Det är tur att man kan dela sedan och få mycket av det. Oj det blev en lång kommentar...
Ha det så bra och hoppas det ordnar sig med jobbet!
Kram Anna

Related Posts with Thumbnails