torsdag 3 juni 2010

Helhet, en ovanlighet

Det är lätt att det bara blir en massa närbilder här på bloggen. Därför tänkte jag idag visa en helhetsbild av altanrabatten. Eller nästan en helhetsbild i alla fall, den fortsätter ju runt hörnet av altanen. Växterna i rabatten har blomning i rosa och blått. Tyvärr har det smugit sig in lite vita storklockor men de ska flyttas till vita rabatten, så fort de börjat blomma så jag vet vem som är vem. Det är lite irriterande det där när man tror att man köpt en färg och så börjar det blomma i en helt annan.

Just nu är det väl inte så färgsprakande precis. Det är bara löjtnantshjärtat till höger som blommar ordentligt, men aklejorna till vänster är på väg och kaprifolen likaså. Sedan blir det riddarsporrar i olika blå nyanser, stjärnflockor, malvor, rosor och trädgårdsstormhattar, bland annat.

En buske som blommar nu, men på andra sidan huset, är järneken. Såhär fin var den i kvällsolen igår.


Snart helg igen. Ser mycket fram emot den, eftersom det blir lite roligheter då. Nu har det ju blivit kalasväder också (det hjälpte visst att bli lite förbannad!). Ha det gott!

4 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Sådan härlig stor och skön veranda du har. Rabatten runt om verkar frodig och går snart i blom. kan tänka mig vad vackert det blir med alla sorter du har.
Önskar dig en härlig helg:)

Marina sa...

Kul med helhetsbilder ibland tycker jag. Man får en annan blivk för hur det ser ut hos personen då.

Fint ser det ut där hos dig.

Ha en bra helg! Kram!

Huset vid ån sa...

Vilken härlig o rymlig veranda du har....Hoppas att du får en fin o skön söndag med mycket solsken! Kram Therese

Rose Garden Malevik sa...

Ser härligt och fritt ut :)
Håkan

Related Posts with Thumbnails