lördag 3 december 2011

Några julförberedelser

Nu är både årets pepparkaks- och lussebullebak avklarade. Igår, efter jobbet, bakade jag pepparkakor tillsammans med mamma. Lika goda som vanligt och bakade efter världens bästa recept.


Även lussebullarna har jag ett toppenrecept till. Ingen Kesella eller annat krångligt att hålla ordning på. Bara mycket smör och ägg. Smidigare deg får man leta efter och gott smakar de också.


Det fick bli olika bullvarianter av saffransdegen. Helt vanliga katter förstås, men också bullar med riven mandelmassa inuti och dessutom min favorit; släta bullar med russin inuti och penslade med smält smör och råsocker ovanpå. Mums filibabba!


Två små minigranar har fått komma in. Den ena står på pallen i trapphallen och den andra med små ljus i vardagsrummet.


Nu ska jag stoppa in alla bullar i frysen och sedan laga middag. På tv kommer kostymfavoriten för närvarande Downton Abbey. Igår hejade vi som tokar på Amanda Fondell. Så häftigt med en Idol-finalist från min lilla by!

5 kommentarer:

Marina sa...

Så söta granar! Jag är av med en av dem jag hämtade i skogen. Den minsta av dem försvann med Berit förra helgen. Får väl se var och när jag hittar den igen.

Ha en skön kväll!
Kram

Millan sa...

Så fint med granarna och så gott med bullarna, här har det mumsats en del och skorporna jag bakade i dag är försvinnande goda.

Ha det gott!
Kram

Livet på solsidan sa...

Näääe, inte med russin, det är inte gott. Jag röstar på de med riven mandelmassa i :)

Amanda äger! Punkt.

Hälsar Tamara

Nyanser av vitt sa...

Vilka söta små minigranar Karin. Kul att du vill vara med i min utlotting.
Kram Agneta

HOUSE of MANDY sa...

Vilken supersöt gran. Härligt med julen.. jag lyssnar på julmusik så fort jag får tillfälle..

Kram Amanda

Related Posts with Thumbnails