söndag 25 mars 2012

Jubel i busken!

När jag,  som den trädgårdsnörd jag är, tar mig ett varv runt tomten finns det vissa saker som får mig att le och tänka: "jaha, den har överlevt, va´ kul". Och så finns det andra saker som jag skulle kunna ställa mig och hoppa jämfota och jubla över. Vilket jag inte gör, eftersom förbipasserande kanske skulle tro att jag blivit galen och anmäla mig för förargelseväckande trädgårdsbeteende. 


Hursomhelst. Idag fick jag uppleva två såna där halleluja-moments. Det ena var när jag upptäckte att blåsippan jag köpte på Kjugekull förra året, visst har blomknoppar. Små, men naggande goda. 


Det andra var när jag såg att min buskpion, som jag köpte av en farbror vid Bäckaskog förrförra hösten, har massor, okej några, små skott. 


På bilden nedanför syns den andra busk/trädpionen, som jag upptäckte knoppar på för ett bra tag sedan, i bakgrunden. Det ser för illa ut i pionrabatten med allt ogräs, men jag vågar inte rensa förrän fler knoppar tittat upp. Vill ju inte riskera att rensa sönder något i rena städivern. På bilden längst ner är det de första skotten jag upptäckte förra året. Det var den 20 april! Nästan en månad tidigare i år alltså. 



4 kommentarer:

Millan sa...

Jag tror det kan vara samma farbror som vi har handlat av på Kjugekull, jag köpte min trädpion där för något år sedan och i år kan den nog ha vuxit till stolta 50 cm minst. Jag känner en sådan pirrig förväntan på denna varje år att man kan tycka det är lite löjligt, men sån är jag, skönt att det finns fler *ler*
Ha det gott!
Kram

Marina sa...

Wow, det är ju super kul! Förstår din glädje till fullo.
Min gula buskpion har fortfarande bara en pinne rakt upp och en bladknopp, ingen blomma. SÅ har det varit ett par år nu men den kommer från ett litet rotskott från en kompis och jag visste att det kommer ta tid. Skam den som ger sig.

Blåsipporna är också underbara och dem lär du ju få se blomma i år i alla fall, garanterat.

Kram

Jord under naglarna sa...

Så roligt!

Det är lite tidigt här än att gå rundor och se vad som överlevt, men snösmältningen går med rekordfart och "alla" är lika frågande till att våren är så mycket tidigare än normalt.

Livet på solsidan sa...

Förargelseväckande trädgårdsbeteende. Väldigt fyndigt uttryck tycker jag :)

Grattis till dina två halleluljamoments! Tänk så glada vi trädgårdsnördar blir för det "lilla".

Kram!

Related Posts with Thumbnails